HBS

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 311

PH: Vindija upisala pobjedu protiv Nade

U utakmici Prvenstva Hrvatske, ekipa Vindije je u subotu na domaćem terenu pobijedila momčad Nade 10:7.
Splićani su u drugoj izmjeni imali vodstvo od 6:3, te ga držali do šeste izmjene kada je napad Vindije zaredao nekoliko udaraca, te poveo 8:6. Utakmica je obilovala udarcima, 13 s domaćinske strane, dok ih je Nada nanizala 15. Po tri postignuta udarca imali su Račić i Ćurković na Nadinoj strani, te Žalac, Zlatarek i Georgakas na Vindijinoj.
Karlo Kos je upisao pobjedu uz postignutih 7 SO-a. Marinu Tadiću dodijeljen je poraz.
Utakmica se ujedno brojala i za Interligu.

U utakmicama Interlige, Vindija je i u drugoj utakmici protiv Nade bila bolja 12:9, te trenutno dijeli prvo mjesto na tablici s Apollom iz Bratislave.
Karlovačka Olimpija upisala je dva poraza protiv Apolla (2:1 i 9:6), dok je Zagreb imao polovičan uspjeh. U prvoj utakmici bili su bolji 6:3 protiv Budapest Redsa, dok su drugu izgubili 20:12.
U B-grupi Interlige, zagrebačka Medvednica upisala je dva poraza protiv Janossomorja Rascalsa. Prvu utakmicu su izgubili 9:6, a drugu 8:4.

 

Najava utakmica

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se ovu subotu utakmicom u Varaždinu gdje će Vindija ugostiti Nadu SM u 15 sati. 

U A-grupi Interlige, Olimpija 83 odlazi na gostovanje Apollu u Bratislavu. Subotnja utakmica početi će u 15 h, dok će nedjeljna početi u 11 sati. 

Subotnja utakmica PH između Vindije i Nade SM broji se i za Interligu. Nedjeljna, druga utakmica Interlige početi će u 11 sati.

Kako su zagrebački klubovi još uvijek bez terena, BK Zagreb će u dvije utakmice Interlige ugostiti Budapest Redse u Karlovcu u nedjelju s početkom u 11 i 14 sati.

U B-grupi Interlige, Medvednica putuje u Mađarsku na gostovanje kod Janossomorja Rascalsa. Početak utakmice u subotu je u 15, a u nedjelju u 11 sati.

 

Počelo je prvenstvo Hrvatske

Protekli vikend počelo je prvenstvo Hrvatske. U prvoj utakmici prvenstva, BK Zagreb je u gostima pobijedio ekipu Olimpije 83 8:7.
Olimpija je držala vodstvo do 5 izmjene, kada Zagreb nanizao pet udaraca, te postigao pet bodova. Utakmica je bila neizvjesna do zadnje izmjene kada je igrač Zagreba Chirs Ciatti postigao pobjednički bod na udarac Luke Krvavice.
Utakmicu za Zagreb je startao Ernesto Pereira, dok je za Olimpiju na moundu počeo Jose Diaz. Pobjedu je upisao drugi bacač Zagreba, Fran Vidrač Stančić. 
Olimpija je u napadu imala dvanaest udaraca, dok je pobjednička ekipa ostvarila devet.
Utakmica se ujedno brojala i za Interligu.

U utakmicama Interlige, Olimpija 83 je u drugoj utakmici pobijedila Zagreb s 13:10. 
Nada i Vindija su bile u gostima i postigle polovičan rezultat. Vindija je protiv Apolla u Bratislavi prvu utakmcu izgubila 11:1, a drugu je pobijedila 9:5.
Nada je gostovala u Bratislavi kod ekipe Redsa. U subotu je pobijedila 10:7, dok je u nedjelju izgubila 18:8.
U B-ligi Interlige, Medvednica je gostovala u Beogradu, te je također postigla polovičan rezultat. U prvoj utakmici je izgubila 4:1, dok je drugu dobila 5:1

EP U23 Brno: Hrvatska izborila četvrtfinale

Hrvatska se nakon dva dana i dvije pobjede uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva U23.

U ponedjeljak su naši reprezentativci pobijedili ekipu Rusije. Neugodan ruski bacač radio je probleme hrvatskom napadu. Prvi bod naša ekipa uspjela je postići u četvrtoj izmjeni kada je Fran Stančić Vidrač udario triple, a Kruno Gojković ga RBI-om šalje na kućnu bazu. Drugi bod smo osvojili u sedmoj izmjeni kada Antonio Horvatić dolazi na prvu bazu na single, te ga Hrvoje Jerbić udarcem za dvije baze šalje na kućnu bazu.
Od naših reprezentativaca samo se još Andrija Tomić upisao na listu udarača.
Antonio Horvatić odbacao je kompletnu utakmicu nanizavši 10 SO-a; dozvolio je tri udarca, te prošetao 5 igrača. Jedini bod ruski napad napravio je u devetoj izmjeni pomoću dvije greške naše obrane.
Hrvatska je na kraju pobijedila 2:1

U jučerašnjoj utakmici naši reprezentativci nisu imali težak posao protiv mlade reprezentacije Bjelorusije. Napad je proradio, te smo nanizali 15 udaraca. Istaknuli su se Andrija Tomić i Kruno Gojković sa po 4 udaraca.
Matei Potočki odbacao je kompletnu utakmicu; dozvolio je 4 zaslužena boda, prošetao je četiri, te pogodio (HBP) tri igrača protivničke momčadi. U sedam izmjena, nanizao je 9 SO-a.
Hrvatska je u pobijedila 18:7 u sedmoj izmjeni.

Nakon dva odigrana dana, hrvatska reprezentacija popela se na četvrto mjesto po udaranju s AVG .322. Trenutno se na tablici najboljih udarača prvenstva na prvom mjestu nalazi naš reprezentativac Karlo Kos s AVG 1.000.
Obrana, na drugoj strani, malo zaostaje, te su naši reprezentativci napravili čak 8 grešaka u dvije utakmice.
Antonio Horvatić drži visoko drugo mjesto na listi najboljih bacača.

Danas naša reprezentacija igra protiv reprezentacije Nizozemske za prvo mjesto u grupi. Utakmica se ponovo igra na terenu Hroši u 16 sati.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/brno/live/HRO/xlive.htm

Počinje Europsko prvenstvo U23 u Brnu

Danas počinje Europsko prvenstvo U23. Prvi dio prvenstva igra se u Brnu (CZE), Welsu (AUT) i Trnavi (SVK).
Naša se reprezentacija nalazi u A grupi zajedno s Rusijom, Bjelorusijom i Nizozemskom, te će svoje utakmice odigrati u Brnu na Hroši stadionu.

Prva utakmica naše reprezentacije na rasporedu je danas u 16 sati protiv reprezentacije Rusije.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/brno/live/HRO/xlive.htm

Naši reprezentativci su u Brno stigli 1. kolovoza, te su se pripremali na stadionima Technike i Frydek Misteka, gdje su odigrali i tri pripremne utakmice protiv lokalnih klubova.

Za našu reprezentaciju nastupiti će: Andrija Tomić, Hrvoje Tadić, Martino Bečić, Viktor Amos Belin, Antonio Bešker, Karlo Kos, Damjan Zlatarek, Nino Kruhek, Fran Stančić Vidrač, Josip Bošnjak, Hrvoje Jerbić, Dario Guštin, Matei Potočki, Alen Beriš, Antonio Horvatić i Kruno Gojković.
Treneri reprezentacije su Matija Grofelnik, Christopher Ciatti i Dino Koren. 

EC Q U18 Varaždin: U dramatičnoj završnici Hrvatska izgubila od Austrije

Jučer je u svojoj zadnjoj utakmici prvenstva Hrvatska izabrana vrsta u dramatičnoj završnici izgubila od Austrije.

Hrvatska je uz domaću publiku imala i podršku cjelokupne švedske reprezentacije, kojoj je pobjeda Hrvatske nad Austrijom bila ulaznica za finale.
Za Hrvatsku je na bacanju startao Mateo Šimićević, te je odbacao 6.1 izmjene, nije dopustio niti jedan zasluženi bod, prošetao je 7 igrača, a izbacio na SO njih petoro. Na brdo su se popeli još i Karlo Dujmić i Alen Beriš.
Od ukupno 5 bodova Austrijanaca, samo jedan je bio zaslužen; na našoj strani njih tri od četiri bilo je zasluženo. Hrvatska je bila efikasnija i u napadu. Imali smo 10 udaraca, naspram 7 udaraca protivnika.

Do 8. izmjene, Hrvatska je držala vodstvo 3-2, no u toj kobnoj izmjeni, Austrijanci su zaredali par udaraca, te potpomognuti našim greškama u obrani prešli u vodstvo 4-3. U devetoj izmjeni, na dva izbačena igrača, Lekić udarcem dolazi na prvu bazu, na kojoj ga mijenja Bodalec, te odmah krade drugu bazu. Na grešku hvatača Austrije, koji je pokušao izbaciti Beškera na prvoj bazi nakon SO-a, Bodalec osvaja bod i izjednačuje rezultat.

U ekstra izmjeni Austijanci osvajaju bod, te su se tako plasirali u finale protiv Ukrajinaca. Hrvatska je osvojila četvrto mjesto na turniru.

U današnjem finalu Ukrajina je pobijedila Austriju 7-4, te se tako plasirala na sljedeće Europsko prvenstvo.

EC Q U18 Varaždin: Hrvatskoj prva pobjeda

Hrvatska je upisala svoju prvu pobjedu.
U jučerašnjoj utakmici protiv Slovačke, kojoj je jedan od trenera igrač Nade Andrew Jones, naši reprezentativci pobijedili su bodovnom razlikom u 7. izmjeni. Rezultat je bio 12-0.
Borna Strelec odbacao je svih sedam izmjena, dozvolio je 5 udaraca, prošetao 3 igrača, te izbacio na SO njih petoro. Time se popeo na visoko drugo mjesto na listi najboljih bacača turnira.
Napad Hrvatske je napokon proradio; devet udaraca nanizali su naši reprezentativci. Sa po dva udarca istakli su se Njegovan i Krznarević, koji je udario i HR. Oba reprezentativca su ušla u prvih četiri udarača turnira. Borna Krznarević je trenutno drugi udarač s AVG .571, a Sebastijan Njegovan je četvrti na listi s AVG .500.

Danas u 16 sati naša reprezentacija igra protiv Austrije. Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/live/xlive.htm (na istom linku u 11 sati možete pratiti utakmicu između Ukrajine i Slovačke)

U prvoj jučerašnjoj utakmici, reprezentacija Švedske pobijedila je Ukrajinu.

 

Trenutni poredak:

Standing Pool A
Pos
Team
GP
WO
LO
AVG
GB
1
    SWEDEN
4
3
1
750
0
2
    AUSTRIA
3
2
1
667
0.5
3
    UKRAINE
3
2
1
667
0.5
4
    CROATIA
3
1
2
333
1.5
5
    SLOVAKIA
3
0
3
0
2.5
Teams tied appear in alphabetical order until the end of each round

 

 Photo by: Mario Strelec

EP Q U18 Varaždin: Hrvatska izgubila od Ukrajinaca

Photo by: Mario Strelec

Hrvatska je izgubila i drugu utakmicu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Varaždinu. Ukrajinci su bili bolji 12-1. Jedini bod za Hrvatsku osvojio je Ivan Beriš na udarac (SF) Roka Matijevića. 

Ukrajinski napadači nanizali su 10 udaraca, od čega 1 HR, 1 triple, 2 doubla, te tako namučili hrvatsku obranu. Naš napad je ostvario 4 udaraca (Žalac, Bošnjak, Krznarević, Beriš I.).

Za hrvatsku je startao Anton Lekić, koji je u 4.1 izmjene dopustio 6 udaraca, te 7 zasluženih bodova; prošetao je 4 udarača, te imao 3 balka. Na bacanje su još ušli Alen Beriš, Sven Vojnović i Borna Krznarević.

Hrvatska trenutno dijeli začelje s reprezentacijom Slovačke, koja je također izgubila dvije utakmice. Danas u 16 sati naša će reprezentacija pokušati doći do prve pobjede i to baš protiv Slovačke.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/live/xlive.htm (u 11 sati na istom linku možete pratiti utakmicu između Švedske i Ukrajine)

U prvoj jučerašnjoj utakmici, Austrija je pobijedila Švedsku 13-3.

Trenutni poredak: 

Standing Pool A
Pos
Team
GP
WO
LO
AVG
GB
1
    UKRAINE
2
2
0
1000
0
2
    AUSTRIA
3
2
1
667
0.5
3
    SWEDEN
3
2
1
667
0.5
4
    CROATIA
2
0
2
0
2
5
    SLOVAKIA
2
0
2
0
2

 

 

Register

User Registration
or Cancel