HBS

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 311

EC Q U18 Varaždin: U dramatičnoj završnici Hrvatska izgubila od Austrije

Jučer je u svojoj zadnjoj utakmici prvenstva Hrvatska izabrana vrsta u dramatičnoj završnici izgubila od Austrije.

Hrvatska je uz domaću publiku imala i podršku cjelokupne švedske reprezentacije, kojoj je pobjeda Hrvatske nad Austrijom bila ulaznica za finale.
Za Hrvatsku je na bacanju startao Mateo Šimićević, te je odbacao 6.1 izmjene, nije dopustio niti jedan zasluženi bod, prošetao je 7 igrača, a izbacio na SO njih petoro. Na brdo su se popeli još i Karlo Dujmić i Alen Beriš.
Od ukupno 5 bodova Austrijanaca, samo jedan je bio zaslužen; na našoj strani njih tri od četiri bilo je zasluženo. Hrvatska je bila efikasnija i u napadu. Imali smo 10 udaraca, naspram 7 udaraca protivnika.

Do 8. izmjene, Hrvatska je držala vodstvo 3-2, no u toj kobnoj izmjeni, Austrijanci su zaredali par udaraca, te potpomognuti našim greškama u obrani prešli u vodstvo 4-3. U devetoj izmjeni, na dva izbačena igrača, Lekić udarcem dolazi na prvu bazu, na kojoj ga mijenja Bodalec, te odmah krade drugu bazu. Na grešku hvatača Austrije, koji je pokušao izbaciti Beškera na prvoj bazi nakon SO-a, Bodalec osvaja bod i izjednačuje rezultat.

U ekstra izmjeni Austijanci osvajaju bod, te su se tako plasirali u finale protiv Ukrajinaca. Hrvatska je osvojila četvrto mjesto na turniru.

U današnjem finalu Ukrajina je pobijedila Austriju 7-4, te se tako plasirala na sljedeće Europsko prvenstvo.

back to top

Register

User Registration
or Cancel