HBS

EP U23 Brno: Hrvatska izborila četvrtfinale

Hrvatska se nakon dva dana i dvije pobjede uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva U23.

U ponedjeljak su naši reprezentativci pobijedili ekipu Rusije. Neugodan ruski bacač radio je probleme hrvatskom napadu. Prvi bod naša ekipa uspjela je postići u četvrtoj izmjeni kada je Fran Stančić Vidrač udario triple, a Kruno Gojković ga RBI-om šalje na kućnu bazu. Drugi bod smo osvojili u sedmoj izmjeni kada Antonio Horvatić dolazi na prvu bazu na single, te ga Hrvoje Jerbić udarcem za dvije baze šalje na kućnu bazu.
Od naših reprezentativaca samo se još Andrija Tomić upisao na listu udarača.
Antonio Horvatić odbacao je kompletnu utakmicu nanizavši 10 SO-a; dozvolio je tri udarca, te prošetao 5 igrača. Jedini bod ruski napad napravio je u devetoj izmjeni pomoću dvije greške naše obrane.
Hrvatska je na kraju pobijedila 2:1

U jučerašnjoj utakmici naši reprezentativci nisu imali težak posao protiv mlade reprezentacije Bjelorusije. Napad je proradio, te smo nanizali 15 udaraca. Istaknuli su se Andrija Tomić i Kruno Gojković sa po 4 udaraca.
Matei Potočki odbacao je kompletnu utakmicu; dozvolio je 4 zaslužena boda, prošetao je četiri, te pogodio (HBP) tri igrača protivničke momčadi. U sedam izmjena, nanizao je 9 SO-a.
Hrvatska je u pobijedila 18:7 u sedmoj izmjeni.

Nakon dva odigrana dana, hrvatska reprezentacija popela se na četvrto mjesto po udaranju s AVG .322. Trenutno se na tablici najboljih udarača prvenstva na prvom mjestu nalazi naš reprezentativac Karlo Kos s AVG 1.000.
Obrana, na drugoj strani, malo zaostaje, te su naši reprezentativci napravili čak 8 grešaka u dvije utakmice.
Antonio Horvatić drži visoko drugo mjesto na listi najboljih bacača.

Danas naša reprezentacija igra protiv reprezentacije Nizozemske za prvo mjesto u grupi. Utakmica se ponovo igra na terenu Hroši u 16 sati.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/brno/live/HRO/xlive.htm

Počinje Europsko prvenstvo U23 u Brnu

Danas počinje Europsko prvenstvo U23. Prvi dio prvenstva igra se u Brnu (CZE), Welsu (AUT) i Trnavi (SVK).
Naša se reprezentacija nalazi u A grupi zajedno s Rusijom, Bjelorusijom i Nizozemskom, te će svoje utakmice odigrati u Brnu na Hroši stadionu.

Prva utakmica naše reprezentacije na rasporedu je danas u 16 sati protiv reprezentacije Rusije.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/brno/live/HRO/xlive.htm

Naši reprezentativci su u Brno stigli 1. kolovoza, te su se pripremali na stadionima Technike i Frydek Misteka, gdje su odigrali i tri pripremne utakmice protiv lokalnih klubova.

Za našu reprezentaciju nastupiti će: Andrija Tomić, Hrvoje Tadić, Martino Bečić, Viktor Amos Belin, Antonio Bešker, Karlo Kos, Damjan Zlatarek, Nino Kruhek, Fran Stančić Vidrač, Josip Bošnjak, Hrvoje Jerbić, Dario Guštin, Matei Potočki, Alen Beriš, Antonio Horvatić i Kruno Gojković.
Treneri reprezentacije su Matija Grofelnik, Christopher Ciatti i Dino Koren. 

EC Q U18 Varaždin: U dramatičnoj završnici Hrvatska izgubila od Austrije

Jučer je u svojoj zadnjoj utakmici prvenstva Hrvatska izabrana vrsta u dramatičnoj završnici izgubila od Austrije.

Hrvatska je uz domaću publiku imala i podršku cjelokupne švedske reprezentacije, kojoj je pobjeda Hrvatske nad Austrijom bila ulaznica za finale.
Za Hrvatsku je na bacanju startao Mateo Šimićević, te je odbacao 6.1 izmjene, nije dopustio niti jedan zasluženi bod, prošetao je 7 igrača, a izbacio na SO njih petoro. Na brdo su se popeli još i Karlo Dujmić i Alen Beriš.
Od ukupno 5 bodova Austrijanaca, samo jedan je bio zaslužen; na našoj strani njih tri od četiri bilo je zasluženo. Hrvatska je bila efikasnija i u napadu. Imali smo 10 udaraca, naspram 7 udaraca protivnika.

Do 8. izmjene, Hrvatska je držala vodstvo 3-2, no u toj kobnoj izmjeni, Austrijanci su zaredali par udaraca, te potpomognuti našim greškama u obrani prešli u vodstvo 4-3. U devetoj izmjeni, na dva izbačena igrača, Lekić udarcem dolazi na prvu bazu, na kojoj ga mijenja Bodalec, te odmah krade drugu bazu. Na grešku hvatača Austrije, koji je pokušao izbaciti Beškera na prvoj bazi nakon SO-a, Bodalec osvaja bod i izjednačuje rezultat.

U ekstra izmjeni Austijanci osvajaju bod, te su se tako plasirali u finale protiv Ukrajinaca. Hrvatska je osvojila četvrto mjesto na turniru.

U današnjem finalu Ukrajina je pobijedila Austriju 7-4, te se tako plasirala na sljedeće Europsko prvenstvo.

EC Q U18 Varaždin: Hrvatskoj prva pobjeda

Hrvatska je upisala svoju prvu pobjedu.
U jučerašnjoj utakmici protiv Slovačke, kojoj je jedan od trenera igrač Nade Andrew Jones, naši reprezentativci pobijedili su bodovnom razlikom u 7. izmjeni. Rezultat je bio 12-0.
Borna Strelec odbacao je svih sedam izmjena, dozvolio je 5 udaraca, prošetao 3 igrača, te izbacio na SO njih petoro. Time se popeo na visoko drugo mjesto na listi najboljih bacača turnira.
Napad Hrvatske je napokon proradio; devet udaraca nanizali su naši reprezentativci. Sa po dva udarca istakli su se Njegovan i Krznarević, koji je udario i HR. Oba reprezentativca su ušla u prvih četiri udarača turnira. Borna Krznarević je trenutno drugi udarač s AVG .571, a Sebastijan Njegovan je četvrti na listi s AVG .500.

Danas u 16 sati naša reprezentacija igra protiv Austrije. Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/live/xlive.htm (na istom linku u 11 sati možete pratiti utakmicu između Ukrajine i Slovačke)

U prvoj jučerašnjoj utakmici, reprezentacija Švedske pobijedila je Ukrajinu.

 

Trenutni poredak:

Standing Pool A
Pos
Team
GP
WO
LO
AVG
GB
1
    SWEDEN
4
3
1
750
0
2
    AUSTRIA
3
2
1
667
0.5
3
    UKRAINE
3
2
1
667
0.5
4
    CROATIA
3
1
2
333
1.5
5
    SLOVAKIA
3
0
3
0
2.5
Teams tied appear in alphabetical order until the end of each round

 

 Photo by: Mario Strelec

EP Q U18 Varaždin: Hrvatska izgubila od Ukrajinaca

Photo by: Mario Strelec

Hrvatska je izgubila i drugu utakmicu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Varaždinu. Ukrajinci su bili bolji 12-1. Jedini bod za Hrvatsku osvojio je Ivan Beriš na udarac (SF) Roka Matijevića. 

Ukrajinski napadači nanizali su 10 udaraca, od čega 1 HR, 1 triple, 2 doubla, te tako namučili hrvatsku obranu. Naš napad je ostvario 4 udaraca (Žalac, Bošnjak, Krznarević, Beriš I.).

Za hrvatsku je startao Anton Lekić, koji je u 4.1 izmjene dopustio 6 udaraca, te 7 zasluženih bodova; prošetao je 4 udarača, te imao 3 balka. Na bacanje su još ušli Alen Beriš, Sven Vojnović i Borna Krznarević.

Hrvatska trenutno dijeli začelje s reprezentacijom Slovačke, koja je također izgubila dvije utakmice. Danas u 16 sati naša će reprezentacija pokušati doći do prve pobjede i to baš protiv Slovačke.
Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/live/xlive.htm (u 11 sati na istom linku možete pratiti utakmicu između Švedske i Ukrajine)

U prvoj jučerašnjoj utakmici, Austrija je pobijedila Švedsku 13-3.

Trenutni poredak: 

Standing Pool A
Pos
Team
GP
WO
LO
AVG
GB
1
    UKRAINE
2
2
0
1000
0
2
    AUSTRIA
3
2
1
667
0.5
3
    SWEDEN
3
2
1
667
0.5
4
    CROATIA
2
0
2
0
2
5
    SLOVAKIA
2
0
2
0
2

 

 

EP Q U18 Varaždin: Hrvatska izgubila od Švedske

Hrvatska je izgubila u svom prvom nastupu na prvenstvu. Reprezentacija Švedske bila je bolja 4-0. 
Naši napadači ostvarili su 3 udarca (Žalac, Strelec, Krznarević), naspram 4 udaraca Šveđana. No za razliku od naših, reprezentativci protivničke momčadi dolazili su na bazu na čak 7 hit by pitcha i 5 BB-a; Sve to potpomognuto s 5 grešaka naše obrane, rezultiralo je bodovnom razlikom.
Za Hrvatsku je startao Karlo Dujmić, te je u 5.2 izmjene nanizao 7 SO, te dozvolio 2 udarca i 2 zaslužena boda. Na brdo su se još popeli Alen Beriš (3 izmjene), te Sven Vojnović (0.1 izmjenu).

Sutra naša reprezentacija igra protiv Ukrajine u 16 sati.

U prvom meču dana, reprezentacija Austrije pobijedila je Slovačku 4-2.

EP Q U18 Varaždin: Švedska uništila Slovačku

U drugoj jučerašnjoj utakmici odmjerile su snage reprezentacije Švedske i Slovačke.
Rezultat je bio neizvjestan samo do treće izmjene kada je na semaforu stajalo 2-1. Nakon toga Švedska je ubacila u petu brzinu, te je utakmica završila u šestoj izmjeni bodovnom razlikom. Rezultat je bio 24-1.
Pobjedu je upisao švedski bacač Leo Bristow. Reprezentacija Švedske nanizala je 17 udaraca (2 HR - Holmberg, Hill), naspram 6 udaraca Slovačke (1 HR - Bartok).

Danas je u 11 sati na rasporedu utakmica između Austrije i Slovačke. Play by play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/live/xlive.htm

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra danas u 16 sati protiv reprezentacije Švedske.

EP Q U18 Varaždin: Ukrajina nadigrala Austriju

Gotova je i prva utakmica na turniru.
Ukrajina je u nešto više od dva sata igre pobijedila Austriju 13:3 u 8. izmjena. Pobjednički bacač Ukrajine je Heorhii Hvrytishvili koji je strike-outirao čak 15 protivničkih igrača, te dozvolio 5 udaraca; od kojih je jedan bio i Home Run Georga Stemmera.
Ukrajina je i u napadu bila vrlo efikasna, te nanizala 10 udaraca, od čega čak tri Home Runa (Krupchenko, Levandovskyi i Lysionok).

Druga utakmica dana, između Slovačke i Švedske, počinje u 16 sati. Play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/schedule.php

 

Kvalifikacije za Europsko juniorsko prvenstvo u Varaždinu

Kvalifikacije za Europsko juniorsko prvenstvo ove će se godine održati u Varaždinu od 10.-15. srpnja. Uz našu reprezentaciju, nastupiti će reprezentacije Švedske, Austrije, Ukrajine i Slovačke. Samo će se prvoplasirana momčad kvalificirati na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Naši reprezentativci su trenutno na pripremama u Zagrebu pod budnim okom trenera reprezentacije, Ozrena Zeca, Gorana Lekića i Christophera Ciattia.
Na popisu reprezentativaca su: Beriš Alen, Beriš Ivan, Sokol Irvin, Dujmić Karlo, Matijević Roko, Bešker Antonio, Štribić Ante, Županović Goran, Dankić Lovro, Bodalec Rene Sebastijan, Habunek Denis, Strelec Borna, Lekić Anton, Njegovan Sebastijan, Žalac Petar, Jurčić Petar, Vojnović Sven, Petričević Tin, Bošnjak Josip, Šimićević Mateo, Krznarević Borna i Cindrić Ante.

Prvu utakmicu naši na rasporedu imaju u utorak u 16 sati protiv Šveđana.
Raspored utakmica, te play-by-play možete pratiti na: http://www.baseballstats.eu/2017/varazdin/schedule.php

OBRASCI ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Poštovani,

Obrazac i lista kandidata za upis u srednje škole u razredne odjele za sportaše nalaze se na linkovima niže. Kliknite na link za download.

Register

User Registration
or Cancel