HBS

Hrvatska deseta na Europskom prvenstvu

Hrvatska je osvojila deseto mjesto na Europskom prvenstvu i time ostala u najjačoj skupini.

Prije samog prvenstva, naši su se reprezentativci pripremali na terenu u Nieuw Vennepu, te su odigrali i dvije prijateljske utakmice; Jednu protiv ekipe iz Haga, koju su i pobijedili, a jednu protiv reprezentacije Njemačke.

U prvoj utakmici prvenstva Hrvatska nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor reprezentaciji Francuske. Naši bacači su imali dosta problema; nanizali su čak 12 BB i 5 HP, te je na kraju rezultat bio 16:1.

U drugoj utakmici, protiv reprezentacije Belgije, na maund se popeo Jimmy Summers. No Belgija, koja je bila iznenađenje turnira (na kraju je osvojila šesto mjesto), bila je bolja 5-1. U trećoj utakmici prvenstva pružili smo dobru igru protiv jake ekipe Španjolske, koja je na kraju osvojila srebro. Izgubili smo 6-0, imali 5 udaraca naspram 8 španjolskih, ali i 5 prošetanih igrača.

Četvrta utakmica, ona protiv Grčke, bila nam je i najbitinija. Grčka nas je na prošlom Europskom prvenstvu pobjedom doslovno poslala u B-grupu. Za grčku reprezentaciju bacao je isti bacač kao i te 2014, no naša reprezentacija je ovaj puta pomela protivnika 10-0 s raspoloženim Antonijom Horvatićem na moundu, koji nije dozvolio niti jedan bod. Naši su pak u napadu nanizali čak 16 udaraca.

U grupi smo još igrali protiv jakih Talijana i upisali poraz.

U drugom dijelu natjecanja, Hrvatska je igrala za poredak od 9 do 12 mjesta. Prvu utakmicu smo igrali protiv reprezentacije Velike Britanije, te izgubili 6-2. U posljednjoj utakmici prvenstva igrali smo za deseto mjesto i ostanak u najjačoj skupini Europskog prvenstva. Protivnik nam je bila reprezentacija Rusije. Na bacanje je ponovo stao Antonio Horvatić, te ponovo odradio vrhunski posao. Nije dozvolio niti jedan bod Rusima. Hrvatska je na kraju slavila 13-0.

Naša reprezentacija bila je treća po udaranju na prvenstvu. Ispred nas su bile samo reprezentacije Italije i Nizozemske. Naš bacač Antonio Horvatić dobio je nagradu za najboljeg bacača (u kategoriji s najboljim W-L prosjekom). Kruno Gojković je bio peti na ukupnoj listi najboljih udarača prvenstva s prosjekom .480, dok se na osmom mjestu našao i Franko Vrlić Kovačić s prosjekom .455.

Hrvatska se dobrim nastupom plasirala na Europsko prvenstvo 2018., koje će se igrati u Njemačkoj.

 

back to top

Register

User Registration
or Cancel